For studerende

IAESTE formidler praktikophold i over 80 lande – primært til ingeniør-, videnskabs- og arkitektfag, men vi har også pladser inden for områder som økonomi. Praktikforløbene varierer i længde – fra 2 til 12 måneder, men de fleste er 3-6 måneder. Der er steder, der passer universitetsstuderende på alle semestre. I nogle tilfælde er det også muligt at kombinere praktik med graduate job.

IAESTE håndterer det administrative arbejde og hjælper dig med at arrangere arbejds- og opholdstilladelse, skatter og forsikring. Det lokale IAESTE-udvalg i landet du skal til hjælper med indkvartering og organiserer forskellige sociale aktiviteter. Som praktikant vil du modtage en månedlig løn til dækning af leveomkostninger i det land, du kommer til, og lidt ekstra til lommepenge. Du betaler selv udgifterne til rejsen, leveomkostninger, visum og forsikring.

Når du vender tilbage fra IAESTE-praktikopholdet, skal du udfylde en såkaldt Trainee-rapport og en rejsebeskrivelse så du kan dele dine oplevelser. Først her er din praktik afsluttet. Du kan læse rejsebeskrivelser fra tidligere års studerende her.

IAESTE søger også frivillige til det daglige arbejde, som blandt andet involvere kontakt til danske virksomheder og rejser til udlandet for træning og koordinering IAESTE i andre lande.
Hvis du vil blive medlem kontakt os på mail, join@iaeste.dk, eller læs mere om vores lokale komitéer.