IAESTE Danmark

IAESTE Danmark er hovedkontor for IAESTE i Danmark og er medstifter af IAESTE på Imperial College i London i 1948, sammen med ni andre lande.
Siden 1948 har vi – i samarbejde med danske virksomheder, universiteter og offentlige institutioner – modtaget flere tusinde elever fra hele verden og givet danske tekniske studerende muligheden for at tage på kvalificerede praktikophold i udlandet.

 

IAESTE Danmark består af en national komite og lokal komiteer, hvor en lokal komite er ansvarlig for en region af Danmark, f.eks. er lokal komiteen i København ansvarlig for Sjælland. Komiteerne drives af frivillige studerende og financieres primært ved private fonde og sponsorere.
National komiteen varetager al kommunikation mellem IAESTE A.s.b.l, de andre medlemslandende, og internt mellem lokal komiteer.
Lokal komiter varetager at, skaffe praktikpladser til tekniske studerende (trainee), markedsføring af IAESTE og administration af lokal komiteens aktiviteter lokalt og på landsplan, såsom modtagelse af og finde logi til trainees fra udlandet, IT, skaffe nye og oplæring af medlemmer.

 

Medlemmer får mulighed for mødes med de andre medlemslande ved en eller flere internationale seminarer og konferencer, som er et vigtigt led i udvekslingen og den interkulturelle forståelse som frivillige også får. For eksempel kan nævnes: Landsmøder i Sverige og annual conference, som er den årlige konference hvor udvekslingen af rejste praktikjob foregår mellem landende. Annual conference varer over 4-5 dage, er afholdt i et andet medlemsland hvert år, i 2017 Incheon, Sydkorea og i 2018 Berlin, Tyskland og består af udveksling kongressen samt generalforsamling for IAESTE A.s.b.l..

 

IAESTE Danmarks nationale kontor er beliggende på DTU i Lyngby.

 

Hvert år fra slut januar til 31. marts udgives et jobkatalog med de udvekslede teknisk relevante praktikpladser til danske studerende, hvor pladserne har en varighed af 1-12 måneder. Yderligere kommer der få job løbende igennem hele året.
Nedenunder ses to eksempler på hvad trainees fra Danmark har oplevet og den interkulturelle forståelse det har givet dem. En trainee to til Montenegro i starten af 2016 og den anden tog til Hong Kong i 2012.
 
Nikšić Montenegro 2016
“På min første dag blev jeg kørt til bryggeriet af en fra IAESTE, der også hentede mig i lufthavnen. Her fik jeg en bred introduktion til bryggeriet samt til Montenegro. Derudover mødte jeg folk fra finansafdelingen. Det blev gjort klart for mig, at jeg var udvalgt blandt 10 interviewede ansøgere pga. mine engelskkundskaber. Vi er jo så heldige at være gode til engelsk i Danmark.”
“Her er det ganske normalt, at man laver noget hver aften, selvom man ikke er lige oplagt til arbejdet dagen efter. Derudover anses tiden heller ikke for særlig vigtig. Typisk er 10 minutter i Montenegro mindst 20 danske minutter. Med min danske mentalitet har det været svært at lægge fra mig, at arbejde ikke altid kommer i føste række.”

 

Hong Kong 2012
Hong Kong 2012 - Trainees
“Mit job var på et laboratorie specialiseret I kræft forskning, hvor jeg hjalp med analyser omkring protein interaktioner.”

 

I det hele taget fik jeg utrolig meget ud af mit ophold, både I forhold til erfaring og oplevelser sammen med de andre interns og de IAESTE frivillige der gjorde utrolig meget ud af at tage godt imod os og ikke mindst fortælle os alle de lokale “skatte” I Hong Kong.

Idet vi arbejder med alt fra små, nichevirksomheder til institutioner på DTU, som DTU Mek, og store virksomheder som Microsoft og MAN Diesel.